Olofsfors Garn & Tyg

Sy sommarklänningen själv – precis som du vill ha den!

Sy sommarklänningen själv – precis som du vill ha den!

Burda modetidning med massor av mönster!Härligt, ett nytt nummer av Burda modetidning kom med posten idag! Många fina klänningar drömmer jag om just nu…Fick lust att sy dels en 70-tals inspirerad tunikaklänning med snörning och en mera “stadsmässig” elegantare variant av en skjortblusklänning.Bild ur Burda modetidning 5/2010
Kanske är det du som avslappnat promenerar i en sommarstad i en egenhändigt sydd klänning med snörning?

Bild ur Burda 5/2010
Kanske är det jag som kommer hem med dagens inköp från Ica Supermarket i Nordmaling, klädd i en skjortblusklänning sydd efter detta mönster?
Burdatidningen är inspirerande, men man får ansträngs sig lite grann när man skall hitta sina linjer på det stora mönsterarket. Enklare är det då att sy med hjälp av mönster från t.ex. Kwik Sew eller Butterick. Länkar till deras hemsidor finns här intill. Beställ sen ditt favoritmönster hos Olofsfors Garn & Tyg.

Butterick mönster 5317Jenny och Ingrid
Här är två kusiner i somriga klänningar. Den svartvita klänningen är sydd efter ett Butterick mönster (5317), med vita detaljer i dupionsiden och kjoldel i svartvit småblommig viskos. Den blå klänningen är av tunt hellinne, inköpt i affär, men man kan säkert sy en liknande själv.

Studentklänning, mönster från BurdaIngrid student 2009
Studenten vill ha vitt! Mönstret till klänningen ovan kommer från en Burdatidning, det broderade vita tyget med fint fall kommer från Olofsfors Garn & Tyg. I butiken finns en hel del vita tyger att välja på, både till studenter och brudar.

Stora kartonger med posten – hjälp, vad har jag beställt???Lantbrevbäraren kom med en jättekartong till mig idag! Vad kunde nu detta vara? Vid närmare koll visade sig den stora lådan (och en stor papperssäck som kom samtidigt) innehålla innerkuddar! Skrymmande saker, men lätta – skönt eftersom jag måste bära upp alla varor en trappa upp till affärslokalen.

Nya innerkuddar till dina nysydda/nyinköpta kuddvar – känns fräscht!Innerkuddarna har polyesterfyllning och finns i storlekarna 40 x40 cm, 45 x 45 cm och 50 x 50 cm. Ofta kan det vara snyggt att trycka in en lite för stor innerkudde i kuddvaret, då blir kudden skönt “bullig”.

Carolina – ett omtyckt akrylgarn från Marks & KattensEtt litet paket med garn kom också med dagens postbil. Så nu har jag återigen färgen”gammelrosa” i Carolina, ett mjukt och akrylgarn som är populärt till bl.a. barntröjor mm.
Apropå stickning så är det dags för säsongens sista stickkafé nu på torsdag, 20 maj, på Kafé Anno 1762, kl 19-21. (Garnbutiken är öppen timmen innan). Du måste absolut kolla in senaste (i skrivande stund) Kafé-bloggen, där finns en bild på den läckraste sommarhatt man kan tänka sig – i ljuvt rosa, ser ut som en bakelse! Vi ses på Kafé Anno 1762 på torsdagkväll!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.