Olofsfors Garn & Tyg

Tee Tee Cacao, Schoeller & Stahl Fortissima Alpaka, Lappland från Marks & Kattens

Tee Tee Cacao, Schoeller & Stahl Fortissima Alpaka, Lappland från Marks & Kattens

Nya färger i Tee Tee Cacao, öglealpakaCacao från finska Tee Tee är ett riktigt mysigt garn av 100% alpaka med öglor. Det finns beskrivningar att hämta på “nätet”, från Tekstiiliteollisuus (när du kommer till sidan, tryck på svenska flaggan längst ned t h) på bl.a koftor och sjalar. På Tekstiiliteollisuus hemsida hittar du gratis beskrivningar på allt möjligt fint i många olika garnkvalitéer. I senaste leveransen från Finland fanns de nya Cacaofärgerna cerise och petrol. Jag har även fått påfyllning av naturvitt, grått och svart.

Fortissima Alpaka – mjukt, skönt sockgarn!Nu finns det alpaka också i sockgarn! Schoeller & Stahl har en kvalité som heter Fortissima Alpaka, den består av 50% mjuk merinoull, 25% alpaka och 25% polyamid (för slitstyrka). Garnnystanen väger 100g och räcker till ett par mjuka, sköna sockar. Stickfastheten är 30 m på st 2,5-3.

Austermann Step – med aloe vera och jojoba oljaAustermann Step är ett annat mjukt och behagligt sockgarn. Garnet kallas ofta för “hälsogarn” då det är behandlat med både aloe vera och jojobaolja vilket gör att huden mår gott, både när man stickar och när man sedan har på sig sockorna. “Step-lådan” har fyllts på ordentligt så nu finns det många olika färgställningar att välja mellan. Step är också ett utmärkt garn för tröjor och koftor – titta gärna på länken ovan (Tekstiiliteollisuus) och sök efter beskrivningar i kvalitén Step.

Filzi – ett melerat tovgarn från Schoeller & StahlOj, oj vad det finns mycket garner att välja på hos mina leverantörer! Synd att jag inte kan beställa hem allt…butiksytan är begränsad och budgeten likaså. En nyhet i garnhyllan är i alla fall Filzi från Schoeller & Stahl som består av 100% ull, perfekt att tova i tvättmaskinen. Vad jag kan se är detta garn väldigt likt Easy från Sandens Garn – så man kan säkert kombinera dessa kvalitéer – det finns ju många enfärgade garner i Easy.

Kid Silk från Austermann – ooooh!Om inte nystanen vore så luddiga tror jag jag skulle äta upp dem – de är som karameller! Bäst är nog ändå att sticka av dem, kan tänka mig att sjalar och halsdukar skulle bli underbart vackert. Kid Silk garnet väger 25 gram, löplängden är 225 m. Stickfasthet 18 m, 26 varv på stickor 3-4. Kvalitén är 75% Kid mohair, 25 % silke.

Marks & Kattens “Lappland”Det talas visst om kallare väder nu. Härligt! Då kan man ogenerat börja använda sina benvärmare igen. Kanske sticka nya? Garnet Lappland från M & K passar utmärkt till värmande benvärmare, tjocka mössor, halskragar, vantar och andra vinterplagg. På bilden ovan syns några av färgerna, men det finns ytterligare en infärgning som går i en dov grönbrungrålila nyans. Lappland är ett 100% ekologiskt ullgarn, stickfasthet 16½m, 23 v, stickor 5½. (Samma stickfasthet som de andra ekoullgarnerna från Marks & Kattens).
Till helgen, lördag och söndag 16-17 oktober, har vi, de flesta hantverkare och övriga aktörer, “extra öppet” på bruket mellan kl 11-16. Samtidigt pågår en spännande mässa och marknad vid Rödviken, Nordmaling. Välkommen hit till oss i Nordmaling och Olofsfors i helgen!

PS – Glöm inte att anmäla dig till sy-lanet på bruket om ytterligare en helg, den 23-24 oktober!
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.