Olofsfors Garn & Tyg

Tema marint och trädgård!

Tema marint och trädgård!

Tema marint och trädgård!

Tröja med vid polokrage i Marks & Kattens ” Linen”, 100 % lin
Med stor möda har jag försökt ta till mig nya “förenklade” upplägget som blogger har tagit fram. Inte lätt! Hoppas det går bättre nästa gång. Längtar tillbaka till den gamla bloggmallen…Nåja, här kommer lite text och bilder i alla fall!
Maj månads ankomst inspirerade oss att göra om i skyltfönstren. I garnavdelningens fönster har skyltningen ett trädgårdstema medan textilavdelningens fönster visar “marina” kuddar och tyger.  
Kortärmad kofta stickad i Sublime Lustrous Extrafine Merino (Sirdar). I vita korgen garnet Sirdar Simply recycled. Längst fram Järbo 8/4 i härliga färger (beskrivn finns på duk, kudde, bård på gardinkappa i mormorsrutor).
Tack, Blomboden i Nordmaling för rekvisita vi fått låna till “trädgårdsfönstret”!
Grönvitrutigt kuddvar med rosapplikation – baksidans tyg är rosmönstrat på beige botten (som handduken i skylten som syns på översta bilden). “Rostyg” och matchande randigt tyg finns också som metervara.
Fina måsar att hänga i taket eller i ett fönster! (149:-st). Stilren öljettgardin i vitt och marinblått, från Boel & Jan ab.
Från vår leverantör Boel & Jan ab kommer många fina textila produkter. Öljettgardiner, hissgardiner, kuddvar, kökshanddukar, brödkorgar (i tyg), stolsdynor, metervaror mm. I butikens “marina” skyltfönster kommer flertalet produkter ifrån Boel & Jan ab. Klicka på länken så kommer du deras inspirationssida.
Åh, vad många fina kuddvar det finns!
Premiärmiddag i nästan färdiga vardagsrummet. När mellanväggen togs bort blev det uppenbart att alla fönsterkarmar inte var ommålade…

Under hösten och vintern (ja, det drog ut på tiden mer än tänkt…) har vi (mest maken måste jag ärligt erkänna) gjort i ordning ett vardagsrum i huset. Två rum har blivit ett. Problemet är nu bara att möblera den långsmala rummet på bästa sätt och på något vis sätta upp gardiner. Det är många fönster på rad och sen en altandörr dessutom…Vi får se om jag lyckas få upp några gardiner framöver!

Dubbdäcken av – ett vårtecken! (I år var det bra att vara sen med bytet, det snöade fint de första dagarna i maj)


Fotoutflykt till Hyngelsböle

En bit upp efter Lögdeälven, i Hyngelsböle, forsar vattenmassorna fram vid denna tid på året. Vi, tre goda vänner med ett gemensamt fotointresse, åkte hit igår eftermiddag, lördag, för att träna oss på att fotografera rinnande vatten så att det skall se “silkeslent” ut. En trevlig eftermiddag blev det, med nya lärdomar, gott fika och frisk luft!. Hyngelsböle är f ö ett uppskattat utflyktsmål och fiskeområde. Rekommenderas!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.