Olofsfors Garn & Tyg

Trä pärlor på garn, reamohair, baltyger, tofsar!

Trä pärlor på garn, reamohair, baltyger, tofsar!

Trä pärlor på garn Aj, aj…pärlnålen går lätt av om man försöker trä garnet direkt igenom den! Här kommer ett litet förtydligande till M& K:s stickbeskrivning av muddar med pärlor: När du skall trä pärlorna på alpacasilkgarnet, dra först en vanlig sytråd genom nålen som pärlorna kan passera över innan de når alpacagarnet. Övergången mellan sytråden och garnet blir då smidig liksom passagen från nålen till sytråden. Stickpaketen (159:-) med de fina pulsvärmarna i Marks & Kattens Alpaca Silk finns i många olika färger (både på garn och pärlor).

Tofsen är pricken över i!Tofsen på denna babyluva i M & K:s Eco Babyull består av 4 st småtofsar! En annorlunda detalj på mössan som har lite mer häng en en vanlig babymössa. M & K har gjort beskrivningen på luvan och den tillhörande fina tröjan med broderad katt mitt på. (Både luvan och tröjan finns att titta på i butiken). M & K Eco Babyull är ett tidlöst, mjukt och skönt ullgarn får både små och stora! Stickas på stickor 3-4.

Titt i realådanJust nu kan man hitta ett mohairgarn i två ljusa färgställningar i realådan. Den ena kulören drar åt aprikos och den andra lite mer åt ljusblått. Några olika beskrivningar finns, t ex på en söt v-ringad tröja med hålmönster. Garnet ifråga är M & K:s multi mohair, reapris 20:-/n.

Baltider kommer…När det gäller studentbaler gäller det att vara ute i god tid för att hitta rätt tyg till sin klänning och inte minst behövs tid för att bestämma vilken modell som skall sys. Det lindblomsgröna tyget med broderier i guld och turkos(som också finns enbart i bottenfärgen lindblomsgrönt) har ett mjukt fall. Lite mer stadga har det champagnefärgade dupionsidentyget. Vilket tyg man väljer, mjukt eller med mer stadga, påverkar slutresultatet. Tyger, mönster och råd finns i butiken, välkommen in och fundera.

Fame Trend – i lila och turkosOm du har besökt butiken de sista veckorna kanske du lagt märke till sjalen på bilden ovan som är stickad i M & K:s Fame Trend. Efter lite väntan så har jag nu fått hem garnet i den rätta lilaturkosa meleringen. Många andra sköna färger finns förstås också att välja på!

Butikens tider under vintern och våren är: tis-tors 11-17, fredag 11-15, lördag 10- 15.

Datum för vårens stickkaféer är: 3 och 24 februari, 17 mars, 7 april och 5 maj.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.