Olofsfors Garn & Tyg

Välgörenhetsdag i Olofsfors lördag 8 maj

Välgörenhetsdag i Olofsfors lördag 8 maj

Träskål “hjärta”, konstnär Stefan MarkströmPå lördag 8 maj arrangeras en heldag med olika arrangemang i Olofsfors med syftet att göra en insamling till förmån för “Läkare utan gränser”. En av programpunkterna är en auktion av konst- och hantverksföremål som skänkts av olika konstnärer. Bilden ovan visar Stefan Markströms gåva till auktionen, träskålen “hjärta” som är gjord av asp och sydd med vaxad lintråd. Kom och var med i Olofsfors på lördag!

Inspirerande stickforskning visades på stickkaféet 6 majI torsdags trollband Karin Wallin oss med sin presentation om “stickforskning”. Med utgångspunkt från sin skiss som visade några färger och ett slags rutmönster med ringar i så utforskade Karin sedan olika stick- och virksätt. Resultaten blev en samling provlappar som gav helt olika intryck. Varje provlapp var som ett eget litet konstverk! Fantastiskt hur man kan tolka en skiss på så många olika sätt! Tack Karin, för att du visat oss en helt ny stickvärld – det finns oändligt mycket mer att utforska bortom sockar och mössor (som man sen kan ha som inspiration & mönster när man stickar sockar och mössor!).Garnlappar som visar exempel på Karins forskning; stickat&tovat&utklippt samt bubbeleffekt.

Vacker sommarkofta i lingarnet “Linen” från Marks & KattensUnder “reklampausen” på stickkaféet visade jag alla nya färger i lingarnet linen, bl.a nyanserna “malva” och “sommarblå”. En av säsongens nyaste beskrivningar från M & K i “linen” är den kortärmade koftan på bilden ovan. “Linen” finns i många ljuvliga färger!

Västklänningen klar!Nu är den klar, västklänningen som matchar de randiga trikå-tightsen (mönster från Kwik Sew). Jag har haft klänningsdelarna utklippta liggandes i en hög på mitt arbetsbord i några veckor och bara längtat efter att få sitta ner en stund och göra klart den. Mönstret kommer från en Burda-tidning, men liknande mönster, där både leggings, klänning och en tröja ingår, har t.ex. Kwik Sew. Tänk vad det är roligt att sy!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.