Olofsfors Garn & Tyg

Välkommen till Olofsfors Garn & Tyg AB i Nordmaling!

Välkommen till Olofsfors Garn & Tyg AB i Nordmaling!

Olofsfors Garn & Tyg ABJag, några dar efter nyöppning, med stressrosor på kinderna. foto: Sirpa Kärki

Ja, som många av er redan vet så är jag nu på plats i nya större lokaler, på Storgatan 13 i Nordmaling. Min kära familj och många fantastiska vänner har ställt upp och jobbat långt in på småtimmarna så att den nya butiken kunde öppnas som planerat den 28 oktober. (Hur skulle man klara sig utan vänner och familj? Inte alls! Mitt varmaste tack till er alla!) Två månader har svischat iväg i överljudsfart. Bloggen har stått still – tills nu.

Storgatan med “Sytexhuset” till högerOlofsfors Garn & Tyg (som numera är ett AB) har flyttat in i de lokaler där textilbutiken Sytex tidigare fanns. Huset är ljusgrönt och syns till höger i bilden. Bra parkering finns precis till höger, vid husgaveln. Ett besök i butiken kan även kombineras med lunch – på pizzerian Sunrise som ligger tvärs över gatan.

Skyltfönster (allhelgonaskyltning)Två fina skyltfönster har den nya butiken. Här syns den skyltning som gjordes till allhelgonahelgen och längre in i ser man garnavdelningen.

På insidanHär syns lite av garnavdelningen där även moulinégarnssnurran får plats. I förgrunden står ett rullbord med olika sorters kvalitetsljus från leverantören Paraffine Dk (det finns numera även en del presentartiklar i butikens sortiment).

GarnavdelningenHär brer dom ut sig, garnerna från Marks & Kattens, Sandnes Garn, Svarta Fåret, Tekstiiliteollisuus, m.fl.

Åt andra hållet i lokalen hittar man sybehör, hemtextil och gardinmetervaror.

Syateljé SalomonEn bit in i butiken hittar man Syateljé Salomon som är ett eget företag som drivs av Åsa Salomonsson. (Man ser Åsas ateljé bakom glasrutan, dörren intill är öppen.) Åsa är skräddare och syr upp, ändrar och lagar.

Gott Nytt År!Passar på att önska Gott Nytt År med en skridskobild från juldagens utflykt till sjön Hemavan ute vid Långron (Nordmalings kommun) !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.