Olofsfors Garn & Tyg

Vårfint och vårfåglar

Vårfint och vårfåglar

Handblåst glasboll från Hytta LindaVackra i fönstret är Linda Baudins handblåsta glasbollar som blir pricken över i till dina nya vårgardiner. Hytta Linda, Olofsfors Bruk, har öppet på lördagar mellan 11-14 och där hittar man allt från vackra glas och fina presenter till glittrande blompinnar av glas.

Romantiska hissgardiner och spetsHissgardinen med knytband och blombroderi i vitt (lite svårt att se) är lätt att sätta upp. Tunna skira längder passar fint till, man kan ha dem både framför och bakom hissgardinen. Storleken på hissgardinen är 120 cm eller 140 cm. Finns ett begränsat antal. Förutom hissgardiner så finns väldigt mycket annat att välja på i butiken av den “lantlivsromantiska” stilen. Färdiga kappor på metervara, knytbandslängder, kuddfodral, lampskärmar, stolfodral och dukar. Färgställningarna är vitt, givetvis, men även linfärgat.

Fräscht blommönster i blåttDet blåblommiga tyget känns lite Marimekkoinspirerat och mycket sommarfräscht! Kvalitén är en bomull/polyesterblandning som blir fin till gardinlängder och mycket annat. (Undrar om man skulle kunna sy en kjol av det?)

Pigga färger för vårtrötta!I april längtar jag alltid efter färg, gärna gult, grönt och orange! Tänk om jag skulle komma mig för att sy nya vårgardiner till köket av tyget på bilden ovan? -Då skulle det kännas som om solen lyste även inomhus! Har en stor rulle av denna metervara, så det finns “solskenstyg” åt fler!

Violer till morÄr det violer på tyget? Tycker det är aningen svårt att artbestämma den somriga blomman på den vita, lite glesa, väven. Violkänsla får man i alla fall och nog skulle tyget passa bra i ett sommarfönster…

Vårfåglar på OlofsforsåkernPå lördagskvällen såg jag dem äntligen, vårfåglarna. Ett skarpare teleobjektiv skulle sitta fint, de små gynnarna bara springer iväg när jag skall fotografera dem. Här är några bilder i alla fall, på Kanadagäss, gäss och snitsiga tofsvipor. Två och två knallade de omkring och såg ut att må gott i kvällssolen.
Åkern är en träffpunkt, Kafé Anno 1762 en annan. (Det var väl en snygg övergång!) På torsdag 15 april är det stickkafédags igen – vi hoppas att “tröjmannen” Tommy har möjlighet att besöka oss denna gång så vi får höra hur man stickar vattentäta tröjor! Titta gärna på fåglarna på åkern först, på kvällskvisten kan man se många olika arter, kom sen in i kafévärmen och sticka en stund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.