Olofsfors Garn & Tyg

Vårgardiner, Formex , Nordmalingsvinter, Rea!

Vårgardiner, Formex , Nordmalingsvinter, Rea!

Vårgardiner, Formex , Nordmalingsvinter, Rea!

Vårgardiner från Svanefors m.fl.Nu har vårens leveranser av gardinkappor, panelgardiner och öljettlängder börjat komma! Från Svanefors textil kommer kappmetervarorna på bilden ovan. Det vårglada tyget i gardinkappan längst upp till vänster i bilden finns även som metervara – perfekt till längder, kuddar, dukar mm.Panelgardinerna hänger fortfarande med och finns nu även i en något bredare variant, hällängden, med bredden 69 cm (vanliga paneler ligger oftast runt 40-42 cm). Bilden visar några av de nya vårpanelerna från Svanefors, tulpanmönstrade, enfärgade rosa, kvistar med färgade blad, grönblå “modernt” mönstrade och längst bak, hällängder. Kom in i butiken och titta på alla härliga nya vårmönster!

Formex 19-22 januari 2012
Lördagen den 21 januari besökte jag Formex, Älvsjö, för att titta på inredningstextilier och göra lite inköp (jo, det blev en del inhandlat, ungefär det jag planerat, klarade mig undan snedsprång denna gång) . Inspirationsmontern i mässentrén visade en fin virkad puff (härovan) och en pall med överdrag av flätade tygremsor (eller var det tjockt garn?), se bilden nedan.
Roligt är det att gå omkring bland montrarna och försöka få en uppfattning om de trender som råder nu. Det gäller att fokusera, att påminna sig själv om att jag tittar efter saker som passar en garn- och tygbutik. Inte förledas att göra stora inköp hos företag med inspirerande montrar som visar vackra tvålar, tuffa lampor gjorda av rostiga oljetrattar eller skojiga fågelbad i betong.

Hall B – här borde jag inte vara, men vem kan motstå att titta på lite läckra husgeråd? (Som det finns gott om här).

REA t o m 18 februariJust nu pågår en rea på delar av present- och gardinsortimentet. Passa på att göra lite fynd! Kanske hittar du en färdigsydd gardinkappa till halva priset eller gardinlängder eller ett fint påslakanset med 25% rabatt. Det kan vara en god idé att titta på varorna på reahyllorna!
Utsikt från butikens varuintagNärmsta grannar bakom Olofsfors Garn & Tyg är posten och polisen, det känns trevligt och tryggt! (På framsidan har butiken pizzerian Sunrise som närmsta granne, tvärs över gatan, perfekt om hungern slår till!)

Januarimorgon i Nordmaling
Vallstugorna ligger också på Storgatan, snett emot Olofsfors Garn & Tyg. Jag tycker dessa hus är så vackra! Så fint renoverade, de förgyller verkligen miljön.
Här är kommunhuset i Nordmaling med den fantastiska julgranen i förgrunden. Bilden togs vid niotiden på morgonen, den 25 januari.
Klockstapeln tillhörande Nordmalings kyrka är en riktig skönhet och anledningen till att jag tog mig en liten fotopromenad denna januarimorgon. Jag fascinerades av blänket i den nyligen renoverade och förgyllda klockan som i morgonsolens sneda strålar glimmade extra fint (blänket syns dock inte från bildens fotovinkel).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.