Olofsfors Garn & Tyg

Vårkänsla!

Vårkänsla!

Hyttan, Olofsfors brukNu rinner smältvattnet i strida strömmar i Leduån och en härlig vårkänsla utbreder sig på bruket. Måndagen den 11 april var en extra skön dag som bjöd på ett slösande solsken och många fina vårmotiv.

HissgardinerHissgardiner med knytband från Boel & Jan. (Br 120 cm, 140 cm)
Under veckan har jag efter bästa förmåga försökt “exponera” alla nya fräscha sommartextilier som jag fått hem. Inte lätt, men jag har nog ändå lyckats lägga fram det mesta. Ja, man får förvisso bläddra lite i textiltravarna om man bättre vill se hur ett kuddvar eller ett stolsöverdrag ser ut, men det kan ju också vara lite spännande…Man vet aldrig vad man hittar!

Rund kudde med blomsterslinga (innerkudde ingår)Somrigt söt är den vita kudden med blå blomsterslinga. Matchande jättefina fyrkantiga kuddvar finns, sydda av olika mönstrade blå bomullstyger. Runda kuddar och fyrkantiga kuddar gör sig fint tillsammans i soffan. Just nu finns ett stort utbud av kuddvar i butiken, alla frestande sommarfräscha.

Överdrag till stolsdynor i “lantlivsromantisk stil”Den lantlivsromantiska stilen bara växer. Urtvättat jeansblått och mörkare denimblått är nya nyanser på stolsdynöverdragen. Lite mindre ömtåligt än det vita! De naturvita och linfärgade överdragen finns nu också helt neutrala, utan monogrambroderi, för alla som gillar en mer rustik lantlivsstil.

Ljusa gardinerNaturvita eller kritvita gardiner släpper in mycket ljus, särskilt om de är tunna eller glesvävda. Vis av förra vårens stora efterfrågan på denna typ av gardinmetervara så har jag nu tagit hem många fler rullar av olika sorter av ljusa gardintyger. Välkommen in och titta!

Aktivitet i ByggnadsvårdbutikenIsak är en höjdare på att måla!
Olofsfors Byggnadsvårdsbutik, min granne i ladugårdens södra flygel, håller på att utöka sin butik. Ljust och fräscht och spatiöst blir det i den nya lokalen som snart tas i bruk!

Våren i OlofsforsHyttan och kvarnbyggnaden, Olofsfors, 11 april 2011
Vy mot ladugården (Olofsfors Garn & Tyg). Tvättstugan till höger och källaren av slaggsten till vänster.

Vårtecken nr 1 – fåglarna på Olofsforsåkern!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.