Olofsfors Garn & Tyg

Värmande vacker Eco ull!

Värmande vacker Eco ull!

Stickat i ekologisk ull – en underbar bok!Nu finns det en hel bok med fantastiskt fina stickmönster på tröjor, benvärmare, sjalar mm för garnkvalitén Eco ull och Eco Babyull från Marks & Kattens. Modebilderna är fotograferade i och kring ishotellet i Jukkasjärvi – en plats man vill besöka redan efter man bläddrat sig igenom de första sidorna! Helt rätt skulle det vara att inträda i ishotellet iklädd en härlig tröja i Eco Ull…

Hjortronmyr och skogsmossaAlla färgställningar är så vackra i ekoullgarnerna. Man vill bara ha massor av nystan oavsett om man tänker sticka något eller ej! Orange är en ny kulör för hösten liksom två nyanser av lila (ej med på bild). Klicka på länken till Marks & Kattens så får du lite mer information om höstens nyheter.

Strumpstickor från Knit ProNytt i butiken är Knit Pro’s set med olika storlekar av strumpstickor. Förutom dessa stickor så finns ju även startset och lyxset (större sortering) av de sköna rundstickorna från Knit Pro.

Virkgarn i härvor från JärboPå sistone har jag nu och då fått frågan om jag inte kan ta hem lite virkgarn i härvor. Självklart! Nu har det kommit, virkgarn 12/6, kabeltvinnat, och virkgarn 8/4. Båda kvalitéerna finns i vitt och oblekt. Har förstått att detta garn fungerar bra att virka överkast av. Gratis beskrivningar att ladda ned, på virkat och stickat, hittar man bl.a på Järbo Garns hemsida.

Lokalproducerade garner från VännäsbyVittra heter det mystiskroliga garnet som blir en pigg effekt i ett stickat plagg, kanske i nederkanten på en mössa eller instickat här och var i en halsduk. Handspunnet, och hemfärgat, i Vännäsby av Limmo-Design. Jag har fått hem några härvor Vittra-garn och även några härvor 1-trådigt och 2-trådigt hantverksmässigt färgat garn, av lokal ull, i vackra nyanser. Om allt klaffar så kommer vi att få besök av Lillemor Elfgren, Limmo-design, på något av höstens stickkaféer. Det blir spännande!

Korta stickor och kroknålar
När jag besökte Ullcentrum Ölands monter under Formex-mässan i mitten av augusti fick jag lära mig att det finns något som heter kortstickor och kroknålar. Kortstickorna, ca 13 cm långa, använder man till t.ex när man stickar strumpor. Maskorna ryms lätt på varje sticka och det går lättare och snabbare att sticka runt med dessa korta strumpstickor. (Jämför vanlig längd på strumpstickor)
Kroknålarna har jag köpt in mot bättre vetande. Enligt uppgift skall det vara roligt att skapa något med dessa, frågan är bara hur det går till? Kanske någon som vet? (Skall googla runt på nätet vid tillfälle och söka information om kroknålar…)

Olofsforsåkern – härlig i medvind och motvind!
Ett bra sätt att hinna få lite luft en vanlig arbetsdag är att cykla till jobbet. Senaste veckan har det varit ett härligt väder så jag har önskat att jag hade längre till jobbet än bara 4 km. Tur då att det är motvind ibland så att cykelturen tar längre tid! Denna åker var en gång platsen för Västerbottens första flygfält (1950-talet tror jag det var), nu är det en populär landningsplats för fåglar under vår och höst. Längst bort i fjärran anar man ett tak, där ligger Olofsfors!

Presstopp – under dagen har jag äntligen fått ett paket med garn & stickhäften (ja, det borde det vara i lådan) från Tekstiiliteollisuus. Om du väntar på de nya “70-talsfärgerna” av Sublime Baby Merino Silk, eller på stickhäften, ja, då finns det hopp om att detta packas upp i butiken imorgon, tisdag 7 sept.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.