Olofsfors Garn & Tyg

Virkade shorts från M & K, fina symönster från Butterick och Kwik Sew

Virkade shorts från M & K, fina symönster från Butterick och Kwik Sew

Virkade sommarshorts i Flox från Marks & KattensVad nytt i butiken så här i början av sommaren? Jo, bl.a en virkbeskrivning på finfina sommarshorts från Marks & Kattens! Bomullsgarnet som rekommenderas heter Flox. Nyheter är på väg från Finland också. En leverans av ett nytt, lite vågigt, glansigt somrigt garn från Tekstiiliteollisuus förväntas komma i veckan efter midsommar. Detta garn ser jag med spänning fram emot!

Linen i varmt orange och brunt, från M & KNu har det kommit varma toner i garnet linen, samt en ny beskrivning på en stickad långväst. På bilden syns även garnet Venedig från M & K i den färggrannaste nyansen som bl.a används till en lång ärmlös tunika med virkad påsydd kant av linen. Som synes så går det fint att kombinera denna färgställning av Venedig med både brunt och orange linen.

Symönster från ButterickEn lätt och sval sommarkjol är ett lämpligt plagg att bära när det är värmebölja! Jag märkte ett markant ökat intresse för tunna viskos- och bomullstyger under varmfronten häromsistens. Jättekul att syintresset verkar komma tillbaka så smått hos fler och fler! Butterick har många fina mönster (på engelska) att välja bland, titta in på deras hemsida (se länklistan här till höger) och beställ ditt mönster via min butik.

Symönster från Kwik Sew, flickklänning med volangerFrån Kwik Sew kommer symönstret på den gulliga flickklänningen härovan, med volanger som sys i tyger i olika färger. Kwik Sews mönster är mycket pedagogiska med exakta steg för steg beskrivningar (på engelska) och mönsterpapper i en stadig kvalitet med tydliga markeringerar för varje storlek. Klicka på Kwik Sew i länklistan härintill så kommer du till deras väluppbyggda hemsida. Kwik Sew mönster kan också beställas genom mig.

Slaggstenen får nytt murbrukDen gamla ladugården (där min butik och flera andra verksamheter finns) på bruket är mycket stor och mycket gammal, den byggdes under den senare delen av 1800-talet. Just nu pågår en renovering där det bortvittrade murbruket mellan slaggstenarna ersätts med nytt. Slaggstenen var en biprodukt man tillverkade av slaggen man fick när järnmalmen smältes i den stora masugnen. Många av brukets byggnader har väggar av den vackra slaggstenen.

Slaggsten och nytt murbrukSlaggstenen kan skimra i många olika nyanser, svart, grönt eller turkost. Nästa gång du kommer till bruket, passa på att titta lite närmare på de vackra slaggstenarna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.