Olofsfors Garn & Tyg

Virknål nr 8, mera OS-garn, nyöppning Kafé Anno 1762

Virknål nr 8, mera OS-garn, nyöppning Kafé Anno 1762

Den senaste veckans mest åtråvärda produkt: Virknål nr 8.
Den populära virkade OS-mössan orsakade virknålsbrist i hela landet den gångna veckan och så även i min butik! Storlekarna 7 och 8 mm försvann snabbt ur lagret, därefter tog nr 6 och 9 slut. Men, häromdagen kom en leverans med både garn och virknålar(8 och 6mm), så lagren börjar fyllas på igen. De nya virknålarna kommer från Addi och är läckert glittriga.

Mera OS-garn!
Easy, 100 % mjuk merinoull, från Sandnes Garn är perfekt att virka OS-mössan i. Garnkorgen är nypåfylld med nystan i många härliga färger, ljusgrått, mörkgrått, vitt, svart, grönt, kornblått, ljusblått, ljusrosa, rött, beige m. fl. färger. En annan kvalité (nästan lika tjock som Easy) som fungerar fint till mössan är Fritidsgarn, från Sandnes. Här finns ännu lite häftigare, och fler, färger att välja på. Det går bra att blanda kvaliteterna Easy och Fritidsgarn om man vill (gult finns t.ex. bara i Fritidsgarn).

Virkad korg efter Marks & Kattens beskrivning
Sarah har virkat en korg till mig, så att jag kan hålla bättre ordning på arbetsbordet. Helt perfekt blev den, lagom stor för att rymma saxar, knappnålsaskar, måttband och mycket mera! Tack, Sarah! Nu kommer jag att hitta saxarna mycket fortare och korgen är samtidigt en prydnad på bordet. (Från Marks &Kattens kommer flera fina beskrivningar på virkade korgar i bomullsgarnerna Bianca och Flox.)

Kafé Anno 1762 röjer inför nyöppning 11/3
De badklädda sommarmänniskorna på glassboxen verkar lite för tidigt ute på något vis…Kylboxen och mycket annat har rensats ut i samband med ombyggnationerna av nya kaféköket.
Anders och Sören ser till att glassboxen kommer bort.

Sopplunch och stickkafé torsdag 11 mars på Kafé Anno 1762!
Högt uppe på stegen står Sirpa och ordnar det fint på översta hyllan. Väskorna i knallgrönt och chockrosa är uppfriskande vårtecken!
I morgon är det premiär för sopplunch på Kafé Anno och på kvällen är det äntligen dags för stickkaféerna igen (kl. 19 – 21, föranmälan till kaféet). Olofsfors Garn & Tyg har alltid kvällsöppet timmen före stickkaféerna (18-19).

Sportlov
Sportlovshälsningar till alla ifrån Ingemarbacken i Tärnaby! Så här vackert var vädret i fjällen förra fredagen och lördagen. Ca minus 17 grader, strålande sol och fantastiska backar! (På närmare håll, om man bor i Nordmalingstrakten, finns Ålidberget som har sportlovsöppet hela denna vecka).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.