Olofsfors Garn & Tyg

Volanggarner!

Volanggarner!

Volanggarn med uddfransEn hel kartong med roliga garner har jag packat upp i veckan! I lådan fanns bl.a garnet “Papillon” som är av typen “volanggarn”, dvs man stickar halsdukar som vrider sig som girlanger. Papillon finns i färgerna vitt, svart, grått och varmt orange.

ButterflySå här ser en variant av volanghalsduk ut, stickad i butterfly. Volangerna ligger i fyra lager, dvs man lägger upp maskor från en fjärdedel av garnets längd och stickar sedan fram och tillbaka så länge garnet räcker (om det inte räcker fullt ut ett varv så märks det inte mycket att en volangrad är kortare). Butterfly finns i tre färgställningar, den gul/lila härovan samt en lysande blå/lila och en diskretare vit/grå/svart variant.

Baroness, lurvigt och gosigtBaroness är ett mjukt, lurvigt och mysigt garn. Stickar man av detta garn får man en fluffig halsduk att värma sig med!Halsduk i Baroness – garnet finns i tre härliga färgställningar. Rödmelerat, grönmelerat och blåmelerat.

Och så var det Tango!I höst är det helt rätt att glittra! Tango bidrar med glamourkänslan – finns i rött, vitt, svart och lila. Bilden visar ett stickninssätt där man lägger upp 5 maskor (fast 7 blir också fint) och stickar fram och tillbaka med stickor 3½. Det känns lite omständigt från början men går fortare allteftersom man blir van.

Höga Kusten – underbart!Sista helgen i augusti var jag och en god vän ute på vandringstur i Höga Kusten området. Tänk att vi har detta fantastiska område så nära oss (ja, så är det om man bor centralt i Nordmalings kommun!) med alla fina vandringsstigar genom skogar, bergsskrevor och uppå bergstoppar! Rekommenderar varmt en utflykt till världsarvet Höga Kusten med Skuleskogens Nationalpark och det vackra Nordingråområdet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.